Clomid

Clomid

Generic Clomid anvendes til behandling af kvindelig barnløshed.

Hvad er Clomid og hvordan fungerer det?

Clomid er en oral medicin, der kan bruges til at stimulere ægløsning. Det virker ved at blokere østrogenreceptorer på hypothalamus, som er en vigtig "hormonel kontrolcenter" for kroppen.

Når dette sker, er hypothalamus stimuleres til at frigive follikelstimulerende hormon (FSH) og luteiniserende hormon (LH). Disse er de naturligt forekommende æggestokkestimulerende midler, som fremkalder ægløsning i en normal cyklus.

Hvorfor har min læge anbefalet Clomid?

Clomid kan være nyttigt for dem, der forsøger at blive gravid, der har et af følgende problemer:

Uregelmæssig ægløsning: Det er svært at tænke, når hun er ægløsende. Når effektiv, anvendelsen af Clomid skal producere en forudsigelig ovulatoriske reaktion tillader tidsbestemt samleje eller intrauterin insemination.

"Mand Factor" fertilitetsproblemer: Når der er et problem med den sædkvalitet, undertiden din læge kan anbefale intrauterin insemination for at maksimere chancen for graviditet. Clomid kan bruges til at hjælpe med at forbedre timingen af inseminationerne med kvindens cyklus.

Uforklarlig infertilitet: Clomid har også vist sig at være effektive til at øge graviditet satser i unge raske par, der har haft en helt normal fertilitet evaluering, men stadig har problemer med at blive gravid.

Hvordan foreskrives Clomid? Hvad kan jeg forvente at føle?

Når du begynder din periode, skal du ringe til kontoret, så vi kan planlægge en eksamen i de næste 2-3 dage. På din udnævnelse, vil lægen udføre en underlivsbetændelse eksamen, og færdiggøre timingen af din Clomid cyklus. Typisk vil du tage en til tre tabletter dagligt i fem dage tidligt i din cyklus (cyklus dage 3-7, eller 4-8).

I løbet af denne tid vil nogle kvinder lægge mærke til hot flashes, humørhed eller søvnmønsterændringer. De fleste patienter bemærker slet ingen symptomer. Ægløsning vil typisk forekomme 7-8 dage efter afslutningen af Clomid-behandlingen. Fordi æggestokkene stimuleres, kan du mærke noget opblødning eller ubehag med samleje.

Kan ske på flere måder. Lægen vil anbefale hvilken fremgangsmåde er mest passende: Disse omfatter basal kropstemperatur test, LH kit testning, kontor ultralyd og blodprøver. På dit besøg, vil din læge instruere dig om, hvornår de kan forvente ægløsning i denne cyklus, når til anden samleje, og hvis / når du har brug for at vende tilbage til en follikel scanning / ultralyd for at bekræfte ægløsning.

Hvordan vil jeg vide, om jeg er gravid?

Tjek en graviditetstest derhjemme, hvis du ikke har din menstruation inden for to til tre uger af det forventede tidspunkt for ægløsning. Hvis din periode starter, skal du ringe til den første dag, så vi kan planlægge dig for en anden cyklus.

Hvor mange cyklusser af Clomid?

Dette afhænger af antallet af forskellige faktorer, der er specifikke for hver patient. Din læge kan skitsere en overordnet frugtbarhed plan, så du kender de langsigtede mål, og når yderligere medicin eller behandling kan være indiceret.

Hvad er risikoen ved at bruge Clomid?

1. Sjældent vil kvinder have hyperstimulering af æggestokkene som følge af klomidbrug. I dette tilfælde blev æggestokkene forstørret med flere follikler. Alvorlig smerte eller markant hævelse i maven skal bede dig om at kontakte din læge.

2. Muligheden for flere ægløsninger er lidt højere med clomid end ved normal menstruationscyklus. Der er ingen øget risiko for højere ordensmultipler (tripletter osv.) Over baselineraten i befolkningen.

3. Sjældne bivirkninger omfatter visuelle ændringer, reversibel hårudtynding, svimmelhed eller elveblest.

4. Patienter med i øjeblikket eksisterende store ovariecyster eller leversygdom bør ikke anvende clomid.

Der har været en diskussion om, hvorvidt flere cyklusser af ovarie stimulerende lægemidler øger risikoen for ovariecancer.

Samlet set har undersøgelser vist ingen stigning i en kvindes risiko for kræft i æggestokkene, der tager Clomiphene sammen med andre infertile kvinder.